arrow_drop_up arrow_drop_down
Werven via Instagram – dé dingen om op te letten
28 juni 2020 

Werven via Instagram – dé dingen om op te letten

Of je het nu leuk vindt of niet, social media is een centrale rol gaan spelen in ons dagelijks leven. Steeds meer mensen maken gebruik van social media om op de hoogte te blijven van de nieuwste content. Alleen zien we dat ook steeds meer bedrijven social media aanmaken.

Zo zijn er veel bedrijven die willen werven via Instagram. Wil je nu zelf Instagram vacatures plaatsen dan is het geen verkeerd idee om dit artikel even door te nemen. We laten je namelijk de belangrijkste dingen zien die van belang zijn bij het werven via Instagram.

Bouw eerst je pagina op voordat je gaat werven via Instagram

Voordat je begint met het werven via Instagram is het van cruciaal belang om je pagina onder handen te nemen.

Het is super belangrijk om te laten zien dat jouw bedrijf professioneel is en dat je Instagram serieus neemt. Zorg ervoor dat er een hoogwaardige profielfoto op je Instagram-account te vinden is en dat de gegevens op je profiel (bedrijfsnaam en website) correct zijn ingevuld.

Dit kan al veel betekenen  als een werkzoekende per ongeluk op je profiel terecht komt en klikt op de link. Zorg er ook voor dat je een bedrijfspagina onder je bedrijfsnaam hebt staan die gevolgd worden door alle medewerkers. Het is nu eenmaal wel zo leuk voor de potentiële kandidaat om een kijkje te nemen bij het team. 

Richt je voor de Instagram vacatures plaatsen op de juiste mensen

Als je eenmaal een goede pagina hebt opgebouwd is het tijd om op zoek te gaan gebruikers die wellicht zin hebben om voor je te werken.

Zoek de mensen die niet actief op zoek zijn naar een baan. Waarom zou je je niet alleen richten op mensen die wel actief op zoek zijn? Ongeveer 80% van de bevolking is niet op zoek naar een baan, dit zijn veel meer mensen dan alleen de actief zoekende. Alleen zullen de mensen die wel actief op zoek zijn alsnog bij je pagina terecht komen.

Zorg ervoor dat je commentaar geeft op de mogelijke kandidaten. Bedankt ze voor het delen van je merk en like een paar foto's. Volg niet iedereen die betrokken is met het bedrijf, dit kan namelijk mensen afschrikken.

Wees actief bij het zoeken naar kandidaten

De laatste en belangrijkste tip is om actief te zijn. Wees dagelijks actief op Instagram en denk er bij de Instagram vacatures aan om deze regelmatig te re-posten.

Als je dit niet doet zal de vacature helemaal onderaan in hun feed verschijnen. Door dit te doen bouw je je fanbase op en kun je zien of de mensen die je merk leuk vinden de mensen zijn die je in dienst wilt nemen. Actief zijn geeft je een groter bereik aan volgers en bied je veel grotere kansen voor het aannemen van de juiste mensen.

Het spreekt voor zich dat werven via Instagram wat tijd in beslag neemt, je moet er immers wel voor zorgen dat je de kandidaten laat zien dat het leuk is om voor jou te werken. Zolang je je hier van bewust is het een prima middel om jouw vacatures op te verspreiden. 

Over de schrijver
Reactie plaatsen