arrow_drop_up arrow_drop_down
Wat kost personeel via een uitzendbureau?
14 juni 2020 

Wat kost personeel via een uitzendbureau?

Omrekenfactor

Veel werkgevers vragen zich af wat de kosten zijn voor het inhuren van personeel via een uitzendbureau. Er is geen eenduidig antwoord te geven op deze vraag. Ieder uitzendbureau zal namelijk een andere tariefstelling hanteren, maar meestal komt het in de grote lijnen wel overeen. Je kunt er kort gezegd vanuit gaan dat de kosten ca. 2.0 tot 2.5 keer het bruto uurloon bedragen wat het tarief zal vormen exclusief btw. Deze getallen (2.0 tot 2.5) noemen we ook wel de omrekenfactor.

Voorbeeld

Stel je voor dat je een eigen bedrijf hebt in de inkoop van tuinstoelen. Je bent op zoek naar iemand die op flexibele basis jouw administratie bij wilt houden omdat dit toch uit de hand begint te lopen. Je betaalt deze uitzendkracht €12.50 bruto per uur.

In eerste instantie wil je flexibel blijven omdat je nog niet zeker bent over de kwaliteiten van de medewerker en je weet ook nog niet zeker hoeveel uur je nieuwe kracht moet gaan werken per week. Je plaatst een opdracht bij een uitzendbureau en zij komen met een tariefvoorstel. Het uitzendbureau rekent omrekenfactor 2.2. Het tarief is dan €12.50 x 2.2 = €27.50 exclusief btw.

Zijn uitzendkrachten duur?

Je zult je misschien afvragen of het inhuren van personeel via een uitzendbureau duur is. Het is dan ook goed om te weten waar dit tarief uit is opgebouwd.

  • Bruto uurloon
  • Reserveringen vakantiegeld + vakantiedagen
  • Kosten voor werving en selectie / administratie
  • Marge voor het uitzendbureau

Met de uitzendkrachten kun je enorm flexibel blijven en je kunt dit dus altijd wegstrepen tegenover de omzet die jij bijvoorbeeld hebt bij een klant. Tevens is het inhuren van uitzendkrachten voordelig omdat je flexibel bent bij ziekte, uitval en verlof. Het uitzendbureau neemt deze kosten voor haar rekening.

Kosten uitzendkrachten bouw

Er zijn een aantal sectoren waarbij de tarieven wat uiteenlopen. Dit is voornamelijk zo in de bouw omdat hier direct pensioen moet worden opgebouwd en er nog een aantal andere verplichtingen zijn. Het kan dus zijn dat je meer betaalt dan hierboven beschreven staat.

Tarief aanvragen?

Wil je direct een overzicht van wat de kosten zullen bedragen voor het invullen van jouw vacature? Vraag vrijblijvend een offerte aan en we zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk een tarief in je mailbox krijgt!

powered by Typeform

 

Over de schrijver
Joar van den Dool (22) is oprichter en eigenaar van EXITE Base BV. Een werving en selectie / uitzendbureau voor young professionals.
Reactie plaatsen