arrow_drop_up arrow_drop_down
Planten op kantoor zijn gezond. Maar waarom?
1 juli 2020 
in Tips

Planten op kantoor zijn gezond. Maar waarom?

Lange dagen, hard werken en veel zitten, de meeste tijd breng je door op je werk. Dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je je bevindt in een rustgevende omgeving, zodat je optimale creativiteit creëert. Naast het feit dat planten een warme sfeer uitstralen voor werknemers en bezoekers, heeft het hebben van planten ook echt gezondheidsvoordelen! 

Minder gestrest

Werknemers schijnen uit onderzoek minder gestrest te zijn als zij zich dagelijks in een omgeving bevinden met planten om zich heen. Planten stralen namelijk een huiselijk en warm gevoel uit, wat natuurlijk resulteert in een vertrouwd gevoel. Daarnaast zou het zelfs zo zijn dat het ziekteverzuim aanzienlijk afneemt als er bij elke werknemer een plant op zijn of haar bureau staat. 

Natuurlijke luchtzuiveraar

CO2 (koolstofdioxide) wordt door planten omgezet naar zuurstof en tegelijkertijd worden de schadelijke stoffen opgenomen in de bladeren van de plant en afgestoten in de wortels. Stinkende geuren verdwijnen als sneeuw voor de zon, net als de hoofdpijn waar je misschien al heel de nacht last van had. 

Luidrustige collega's? Voor dit probleem blijken planten helemaal een goede uitkomst te zijn. De planten absorberen namelijk naast vieze geurtjes ook geluidsgolven, waardoor je minder last krijgt van die ene luidt kauwende collega! Hoe chill? Zo kun jij je weer vol concentreren op je werk. 

Productiviteit, concentratie en creativiteit

Planten zorgen dus voor minder stress en helpen tegen stinkende en luidruchtige collega's, maar dat is niet het enige. Naast deze onderzoeken hebben ze ook onderzocht wat de invloed van planten is op productiviteit, creativiteit en concentratievermogen. Een groenere omgeving zou namelijk resulteren in de toename van 15% op de productiviteit. Best een goede investering zo'n plant! Door de rustgevende uitstraling van een plant, krijgen wij meer ruimte in ons hoofd voor baanbrekende ideeën. Mocht dat niet genoeg zijn, dan zorgen de planten ook voor een schonere lucht in de werkruimte, wat zorgt voor een beter concentratievermogen. 

De rustigste planten voor op kantoor

1. Ficus Lyrata
2. Graslelie
3. Dracaena
4. Zamioculcas
5. Sansevieria Laurentii

Over de schrijver
Reactie plaatsen