arrow_drop_up arrow_drop_down
De kosten voor het verspreiden van een vacature
22 juni 2020 

De kosten voor het verspreiden van een vacature

Voordat je de juiste kandidaten kunt vinden voor een bepaalde functie bij jou in het bedrijf zal je een vacature de deur uit moeten doen. In tegenstelling tot wat mensen nog wel eens willen denken is het niet gratis om een vacature te verspreiden.

Er zijn meerdere manieren waarop je de vacature kunt verspreiden, iedere manier heeft zijn eigen kosten. Om het je wat makkelijker te maken hebben we hieronder het een ander op een rijtje gezet over de kosten voor een vacature plaatsen. Dankzij deze informatie kom je niet meer voor vervelende verrassingen te staan!

De kosten voor een vacature plaatsen

Zoals je waarschijnlijk al wel weet zijn er verschillende platformen die je kunt gebruiken voor het plaatsen van een vacature. Dit brengt met zich mee dat de kosten voor een vacature plaatsen aanzienlijk uiteen zullen lopen. Om je toch wat meer overzicht te geven hebben we de meest gebruikte platformen hieronder voor je uiteengezet. 

  • Een vacature plaatsen op Indeed – bij Indeed zijn er verschillende mogelijkheden. De kosten voor een vacature plaatsen op Indeed beginnen bij de 5 euro per dag als je kiest voor de promotie berichten. Je kunt ook gratis vacatures plaatsen, alleen is hiermee de kans vrij klein dat je de juiste kandidaten zal vinden voor de functie bij jou in het bedrijf. 
  • Een vacature plaatsen op LinkedIn – LinkedIn werkt voor de vacature kosten anders dan Indeed. Bij LinkedIn is het mogelijk om een bepaalde kostprijs vast te stellen per dag. Over het algemeen betaal je voor het plaatsen van een vacature op LinkedIn tussen de 10 en 20 euro per dag. Dit is een stuk meer dan de kosten voor een vacature plaatsen op Indeed. Dit komt voornamelijk door het feit dat LinkedIn meer gebruikers heeft. 
  • Een vacature plaatsen op Facebook – in principe is het plaatsen van een vacature gratis op Facebook. Echter is het wel zo dat de vacature al snel onderaan de lijst zal verschijnen wanneer hij er wat langer op staat. Wanneer je kiest voor bepaalde posts zal dit anders liggen. De kosten zijn volledig afhankelijk van de soort betaalde post die je voor ogen hebt. Het handigste is om zelf een kijkje te nemen op de site voor de actuele kosten. 

Een voordelig alternatief – het inschakelen van een werving & selectie bureau

Je ziet wel dat het aardig wat kan kosten als je een vacature wilt plaatsen. Echter liggen de kosten voor een werving en selectiebureau aanzienlijk lager.

Door deze lagere kosten ben je in staat om aardig wat geld te besparen. Daar komt natuurlijk ook nog eens bij dat het inschakelen van een werving en selectiebureau je in staat stelt om veel tijd en moeite te besparen. Het bureau neemt namelijk de taak van je uit handen om de juiste kandidaten te vinden.

Als opdrachtgever hoef je alleen maar te wachten totdat er een selectie voor je klaar ligt. Hoe makkelijk kan het zijn?

Over de schrijver
Joar van den Dool (22) is oprichter en eigenaar van EXITE Base BV. Een werving en selectie / uitzendbureau voor young professionals.
Reactie plaatsen