arrow_drop_up arrow_drop_down
5 frisse tips voor het werken in dit warme weer!
13 augustus 2020 
in Tips

5 frisse tips voor het werken in dit warme weer!

30 graden, een cocktail en strand. Dat is natuurlijk volop genieten, maar niet als je heel de dag aan het werk bent op kantoor.. Als je heel de dag op kantoor zit, dan valt dit warme weer wel even anders op je dak. Daarom hebben wij een aantal frisse tips om jouw werkplek zomer-proof te maken!

Optimale ventilatie

Je werkplek goed ventileren is echt een must! Hiermee kan je namelijk warme en vochtige lucht afvoeren en dat is natuurlijk precies wat we nodig hebben. Daarbij is ook de luchtvochtigheid erg belangrijk. De vochtigheid moet je proberen tussen de 40- en 60% te houden, aangezien mensen anders via de lucht hun warmte niet kwijt kunnen.

Vermijd ijskoude dranken

Ijskoude drankjes drinken met dit warme weer is niet echt handig, omdat je lichaam dan te snel afkoelt, wat als gevolg heeft dat de kou minder makkelijk verwerkt kan worden. Drink bijvoorbeeld thee of juist warm water om je lichaam van de nodige vocht te voorzien.

Licht eten

Een volle maag vraagt meer energie van je lichaam, daarom is het belangrijk dat je gedurende de dag wat vaker lichte snacks in plaats van in één keer heel veel. Zo gun je je lichaam meer tijd om de warmte te verwerken.

Stel prioriteiten

Warm weer kan snel leiden tot het hebben van aanzienlijk minder concentratie, maak daarom met elkaar keuzes en stel prioriteiten.

Het is heel normaal dat bij dergelijke hoge temperaturende de concentratie snel verdwijnt. Maak met elkaar keuzes en stel prioriteiten. Wat is echt belangrijk en wat kan wachten.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen